Julianastraat 45
1633JL
AVENHORN
tel. 072-5021518

Ons vlaggenschip versloeg gisteren Berkhout met 5-0 en gaat nu alleen aan de leiding. Het was dan ook feest aan de Leet. Met dank aan de meiden van John en Koen die het derbyfeest weer formidabel hadden georganiseerd.

Van de acht wedstrijden die gisteren op De Krom werden gespeeld, is er slechts eentje gewonnen door de bezoekers. Dat die bezoekers nou net de tegenstanders waren van RKEDO 45+ is geen verrassing. Met nul punten uit drie wedstrijden kennen wij dan ook een moeizame competitiestart. De ene na de andere speler valt dit seizoen bij ons om. Blessureleed schrijven we vanaf nu met een t aan het einde.

Het was dan ook wederom moeilijk om voldoende spelers bij elkaar te scharrelen. Dat we er uiteindelijk toch nog 13 hadden is een prestatie op zich. Echter waren die dertien lang niet allemaal vrij van klachten. En er kwamen gisteren nog weer nieuwe kwaaltjes bij met afzeggingen voor komende zondag tot gevolg. Het lijkt niet op te houden.

Onze tegenstander was gisteren KGB, een van de favorieten voor de titel. Ook KGB heeft geen volledig fitte selectie want woensdag was in het NHD te lezen dat Richard Bulterman, trainer van Zwaluwen’30 gekneusde ribben heeft. Bulterman, een van de sterspelers van KGB45+, was er dan ook niet bij en dat werd bij ons met gejuich ontvangen. KGB kan zijn afwezigheid echter prima opvangen en bovendien is dat allemaal klein leed vergeleken met wat er 23 jaar geleden op deze dag is gebeurd.

Ongetwijfeld werd er door de spelers bij KGB gisteren teruggedacht aan de verschrikkelijke gebeurtenis van 17 oktober 1998. De verslagenheid was groot toen een 29-jarige Horinees in reed op een groepje fietsende selectieleden van de club uit Bovenkarspel. De Horinees was met hoge snelheid gevlucht tijdens een drankcontrole. Cor Deen, voormalig doelman van KGB 1, en Ruud Vriend, op dat moment centrale verdediger van het eerste van de club, kwamen om het leven. Cor Deen was 54 jaar, Ruud Vriend slechts 23.

Als het drama niet had plaatsgevonden had Ruud nu 46 jaar geweest en had hij zomaar in KGB 45+ kunnen voetballen. En omdat die pijn na 23 jaar nog altijd niet helemaal weg is, hielpen wij, om het leed weer een beetje te verzachten, KGB aan een makkelijke ochtend. Al in de eerste minuut verspeelden wij knullig de bal op eigen helft waarna de gasten vrij eenvoudig de score openden. Dat knullig de bal verspelen op eigen helft herhaalden we voor rust nog vier keer zodat we met een 0-5 stand gingen rusten.

Of wij hadden wonderthee, of KGB geloofde het wel in de tweede helft want opeens lukte er veel meer bij ons en voetbalden we heerlijk. Eddie had op aangeven van Patrick zelfs moeten scoren maar helaas schoot hij over. Alleen KGB maakte nog een doelpunt en daar ging dit keer niet eens een fout van ons aan vooraf. Wij schoven de schuld van het doelpunt in de schoenen van scheidsrechter Bol. We waren niet boos op Bol, maar we hadden graag 0-0 gespeeld in de tweede helft. We waren allang blij dat Bol zijn zondagochtend had vrijgemaakt om onze wedstrijd te fluiten en een scheidsrechter laat je in zijn waarde, zeker als het feest is aan de Leet.