Datum

6 oktober 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Bij oude mannen duurt het allemaal wat langer, laten we de eerste wedstrijd van het seizoen daarom maar op 6 oktober vaststellen. Dat moet de KNVB hebben gedacht toen ze de aanvraag kregen van RKEDO om het 35+-team dit seizoen in te schrijven als 45+-elftal. Gemopper was er wel dat we in september niet hoefde te voetballen maar na gisteren zijn we dat al bijna weer vergeten. De bal rolt immers weer.

45+, dat klinkt als bejaardenvoetbal. Gelukkig is RKEDO gestart met wandelvoetbal voor zestigplussers anders waren we nu al in de laatste fase van onze voetbalcarrière beland.
Ik was geen voorstander van de overstap naar 45+. Nu missen we de mooie potjes tegen Always Forward, VVS’46 en Grasshoppers en de derby’s tegen Kwiek’78 en St. George. Maar een grote meerderheid van ons team was voor en dan is het toch een kwestie van de meeste stemmen gelden. We gaan het makkelijker krijgen in een 45+-poule was de algemene gedachte. Het regende in de zomerstop Abrahamfeestjes dus er is ook wel iets voor te zeggen. Maar toch.

Misschien blijkt gedurende het seizoen wel dat onze klasse sterker is dan de klasse waar we uit vandaan komen. En dan blijkt maar weer eens dat de democratie een mislukt systeem is, kijk maar naar de soap die brexit heet. Je moet gaan oppassen als de meeste stemmen gelden. Straks moeten we nog verplicht naar ‘Tros muziekfeest op het plein’ gaan kijken. Als Chateau Meiland woensdag de televisierring wint, wordt het echt tijd dat voortaan de minste stemmen gaan gelden.

Ik had dan ook gewoon met mijn vuist op tafel moeten slaan en moeten zeggen: ,Het gebeurt niet, we blijven lekker in de vijfendertigpluspoule’. Maar in mij schuilt geen dictator. Als ik een snorretje had gehad, had Edward gisteren de hele wedstrijd moeten vlaggen. Hij stuurde zijn bus immers om drie minuten over negen de parkeerplaats bij het vertrekpunt op en dat was drie minuten te laat. Maar Edward is geen Kasper en heeft dan ook geen horloge van zeventig ruggen. Vergeleken met die van Dolberg is die van Edward een kermisklokkie en die kunnen er wel eens drie minuten naast zitten.

Edward startte dan ook gewoon in de basis maar kon niet voorkomen dat we op bezoek bij SEW al snel op achterstand kwamen. De enige die dat had moeten voorkomen was de scheidsrechter want de doelpuntenmaker stond ruim buitenspel op het moment dat de bal van de voet van de aangever verdween. En ik kan dat weten want ik hanteerde voor rust de vlag. ‘’Ik oordeel anders”, waren de woorden van de arbiter. Het is de week van de scheidsrechter dus we lieten hem in zijn waarde maar frustrerend is het wel.

De 2-0 en 3-0 waren prachtig. SEW overklaste ons volledig. Waar zij allemaal balgevoel hebben zijn wij al blij als we de bal af en toe voelen. Een verschil in kwaliteit die alleen gecompenseerd kan worden met de nodige arbeidsethos. En omdat Sjaak vlak voor rust tegen scoorde hadden we de hoop op een goed resultaat halverwege nog niet opgegeven.

We pakken ze bij de strot, zetten ze vast op eigen helft en dan kijken we wel of ze ook zo goed kunnen voetballen als ze geen ruimte krijgen. Dat was de strategie voor de tweede helft. En het werkte. Als er ooit een wedstrijd met twee gezichten is geweest dan was het onze wedstrijd van gisteren wel. We hadden gewoon kunnen winnen. We kregen er de kansen voor en SEW was geen schim van de ploeg die ons in de eerste helft alle hoeken van het veld had laten zien. De aansluitingstreffer van Mark viel een kwartier voor tijd en de gelijkmaker hing daarna in de lucht. De risico’s die we namen werden echter groter en vlak voor tijd besliste SEW de wedstrijd door de 4-2 te maken na een sporadische counter. Een valse start en dat terwijl het juist bij oude mannen wat langer duurt.