Sportlaan 55
1722XJ
ZUID-SCHARWOUDE
tel. 0226-752624.

Het is volledig langs me heen gegaan maar het was afgelopen weekend kermis in Avenhorn. Het zal wel iets met ouder worden te maken hebben, ik voetbal niet voor niets bij de veteranen, beter bekend als RKEDO 45+1. Ook dit seizoen spelen we weer in de eerste klasse alleen zijn de meeste tegenstanders andere dan de laatste jaren.

Onze competitiestart bij LSVV leek gisteren een groot fiasco te worden. Vijf spelers waren om verschillende redenen niet in staat om hun voetbalschoenen onder te binden. En dat al op de eerste speeldag. Gelukkig was OO7 niet te verwarren met 007 bereid met ons mee te doen.
OO7, wie is dat nou weer? Ik hoor het jullie denken maar ik kan daar geen goed antwoord op geven. OO7 heeft namelijk een beroep waarbij het niet handig is als ik van alles over hem vertel. Wat ik wel kan zeggen is dat zijn naam uit negen letters bestaat waarvan slechts twee klinkers. En laten die klinkers nou allebei een o zijn. Dat is dus dubbel o en dan hou je nog zeven letters over. OO7 deed dus mee net als Tunnel die we last-minute hadden opgetrommeld. Daarvoor moesten we hem wel uit zijn bed halen. Sorry Femke.

Zonder me te realiseren dat het kermis in Avenhorn was, stuurde ik een kermisopstelling de kunstweide in. Niet echt handig bleek al snel want keer op keer liep LSVV door onze verdediging. Meestal voorafgegaan door een prima steekbal of dieptepass. De middenvelders kregen daar ook alle gelegenheid voor en onze verdediging was zo lek als ons ballennet. Binnen twintig minuten keken we dan ook al tegen een 3-0 achterstand aan. Net op het moment dat er op de bank werd gezegd ‘die Patrick Rus gaat het hele seizoen geen doelpunt maken’ gaf hij ons op aangeven van Tunnel met een doelpunt nog enige hoop.

En jawel, we kregen in de tweede helft kansen. Tunnel schaarde er verrassend handig op los en daar hadden de Langedijkers het moeilijk mee. LSVV vergrootte echter weer de voorsprong. Een normaliter slechte voorzet werd onwaarschijnlijk in ons doel gevolleerd. Ik kon niet anders dan klappen. Het leek de doodsteek maar Patrick verkleinde vanaf de strafschopstip onze achterstand weer tot twee. Vlak daarna had hij ook zijn derde op zijn schoen maar een rebound van dichtbij ging er niet in. Toch kreeg Patrick zijn hattrick waardoor we nog enkele minuten hadden om een punt uit het vuur te slepen. Ruim na het signaal ‘laatste minuut’ kwam die gelijkmaker er ook nog. Na een hoekschop werd de bal opnieuw het strafschopgebied in gebracht. Roel verlengde de bal, Erik kopte en Loek tikte de bal in het doel, 4-4. Wat een wederopstanding, hoera.

Helaas ging de vlag van de grensrechter de lucht in. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Weg vreugde, weg punt. En ja dan voel je je bestolen en genaaid. Het gevoel van onmacht overheerste maar er was nog hoop. Mariska, vanaf nu Variska, had het moment gefilmd en probeerde nog voor VAR te spelen. Er is op haar beelden namelijk duidelijk te zien dat van buitenspel geen sprake was. Helaas maakte de scheidsrechter geen gebruik van de beelden. We overwegen nu OO7 in te zetten om het corrupte zootje aan te pakken.